02.12.2023 • 20:00

Geannuleerd

CASSE-NOISETTE
02.12.2023

Georganiseerd door : BALLETS

Het spijt ons om aan te kondigen dat Accademia TEATRO alla SCALA | The Nutcracker, oorspronkelijk gepland op 1, 2 en 3 december 2023 in Koninklijk Circus, worden geannuleerd.

Je bestelling wordt automatisch terugbetaald. Je dient geen verdere stappen te ondernemen.

We betreuren deze annulering ten zeerste en danken alle fans en concertgangers voor hun begrip.

 

THE NUTCRACKER

Choreografie van Frédéric Olivieri van Lev Ivanovič Ivanov
Muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
The Accademia Teatro Alla Scala  Ballet 
Regie: Frédéric Olivieri
Decor en kostuums van Roberta Guidi di Bagno
Productie door Teatro alla Scala

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 december 2023 staat de Dansschool van La Scala Academy onder leiding van Frédéric Olivieri voor het eerst in het Cirque Royal in Brussel om de titel op te voeren die het meest aansluit bij de kersttijd, De Notenkraker. De productie is van Teatro alla Scala, getekend door Roberta Guidi di Bagno met muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en een choreografie van Olivieri zelf van Lev Ivanov. 

In het repertoire van ACCADEMIA TEATRO ALLA SCALA sinds 2011, biedt de Notenkraker de betovering van een choreografie die in staat is de fantastische, droomachtige sfeer van Ivanovs oorspronkelijke ballet te herscheppen, waarvan het debuut in 1892 in het Mariinsky Theater in St. Petersburg de kroon spande op de eerdere meesterwerken van de Russische componist, het Zwanenmeer en Doornroosje, en de inspiratie van Marius Petipa. Ivanov, die Petipa verving, had de choreografie gemaakt op basis van Dumas' vaderversie van Ernst Hoffmanns duistere vertelling 'Notenkraker en de Muizenkoning'. Tot de uitvoerenden behoorde Olga Preobrajenska, die, aangemoedigd door Toscanini, later tussen 1921 en 1922 de Balletschool zou leiden. 

De door Frédéric Olivieri voorgestelde versie zette meer dan zestig dansers in voor vijf voorstellingen. Zij moesten opmerkelijke technische en expressieve vaardigheden tonen in enkele van de beroemdste stukken van het Russische romantische repertoire, van de wals van de sneeuwvlokken tot de pas de deux van de Sugarplum Fairy en de prins, van de volksdansen, Russische, Arabische en Chinese dansen tot de wals van de bloemen.

02.12.2023 • 20:00


DELEN

ARTIESTEN

Accademia TEATRO alla SCALA


The Accademia Teatro Alla Scala
CASSE-NOISETTE
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!