30.11.2021 • 20:00

Uitgesteld

ROMEO & JULIETTE
30.11.2021

Georganiseerd door : BALLETS.BE

ROMEO & JULIETTE - The Moscow City Ballet dat zou plaatsvinden op 30 november om 20u in het Koninklijk Circus, en verplaatst naar 30 november 2022 om 20u wordt verplaatst naar 29 november 2023 om 20u.

Je tickets voor ROMEO & JULIETTE - The Moscow City Ballet blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

Wij danken jullie voor het begrip en kijken er naar uit jullie te verwelkomen op de nieuwe datum.
 

ROMEO & JULIETTE, CIRQUE ROYAL
The Moscow City Ballet


In 1988 richt Victor Smirnov-Golovanov, voormalig sterdanser van het Bolshoi Ballet en choreograaf, het Moscow City Ballet op. Hij wil de originele ideeën van de grootste choreografen uit de 19de eeuw tot nieuwe bloei brengen. De formule slaat aan, zowel in Rusland als daarbuiten, en al gauw behoort het Moscow City Ballet tot de meest gevraagde gezelschappen ter wereld!

Voor Victor Smirnov-Golovanov is klassiek ballet onlosmakelijk verbonden met het nationale erfgoed van Rusland en hij heeft er altijd naar gestreefd om deze rijke geschiedenis bij een zo breed mogelijk publiek te brengen, in het bijzonder bij jongere generaties.

Sinds 1991 heeft het gezelschap opgetreden in meer dan 1.600 voorstellingen in Groot-Brittannië en onlangs werd het ook laaiend enthousiast ontvangen in o.a. Japan, de Verenigde Staten en China. Het Moscow City Ballet is internationaal befaamd voor de perfectie die zijn corps de ballet tentoonspreidt en de uiterste nauwkeurigheid en finesse waar de Russische balletschool zo bekend om staat.

De oude versies van klassieke balletten, zoals de eigen producties van Victor Smirnov-Golovanov, worden gekenmerkt door een zuivere choreografie, een duidelijk omlijnde stijl en ideeën die op een zeer hoog niveau tot uiting worden gebracht.

Het gezelschap telt meer dan 50 leden en is samengesteld uit dansers afkomstig uit de beste Russische en Oekraïense gezelschappen in Moskou, Sint-Petersburg, Perm, Kiev, Jerevan, Novosibirsk, Alma-Ata, Baku en Kharkov, en enkele buitenlandse gastsolisten.

Romeo en Julia, het is de onoverwinnelijkheid van de liefde ten opzichte van de onverdraagzaamheid van de mensen, als zij eeuwig in de dood leefde.

Het ballet begint met een gevecht tussen de families Capuletti en Montecchi. Romeo Montecchi weet vermomd een feestje ten huize van de Capuletti binnen te komen. Hier ontmoet hij Julia op wie hij ogenblikkelijk verliefd raakt. De twee zweren elkaar op het balkon eeuwige liefde.

Broeder Laurenzio wil aan al het gevecht een einde maken, hij huwt heimelijk het jonge paar. Maar het vechten gaat door: Julia's neef Tybalt vermoord Romeo's vriend Mercutio. In een opwelling vermoordt Romeo op zijn beurt Tybalt, waarop hij wordt verbannen.

Julia keert terug naar Broeder Laurenzio en ze bedenken samen een plan. Julia moet een slaapdrankje nemen zodat ze dood lijkt. Haar familie zal haar dan begraven. Broeder Laurenzio zal Romeo het ware verhaal vertellen, zodat hij haar kan redden uit de tombe, waarna ze nog lang en gelukkig zullen leven.

Diezelfde avond nog drinkt Julia haar drankje. Als de familie haar de volgende ochtend dood aantreft, plannen ze haar begrafenis. Het nieuws van de dood van Julia bereikt Romeo, die diep bedroefd naar huis terugkeert. De boodschap van Broeder Laurenzio heeft hem nooit bereikt. Zijn leven zonder Julia heeft geen zin meer, zo denkt hij, en ook hij neemt vergif in. Zijn vergif is echter dodelijk. Als Julia wakker wordt, ziet ze de dode Romeo naast haar en steekt ze zichzelf neer.

ARTIESTEN

KIEV CITY BALLET

  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!