29.11.2023 • 20:00

Geannuleerd

ROMEO & JULIETTE
29.11.2023

Georganiseerd door : BALLETS

Vanwege de huidige geopolitieke situatie spijt het ons om aan te kondigen dat Romeo & Julia, gepland op 29 november 2023 in het Koninklijk Circus, wordt geannuleerd. Wij betreuren deze situatie en het ongemak dat u hierdoor ondervindt ten zeerste.

Je bestelling wordt automatisch terugbetaald.

 

Je dient geen verdere stappen te ondernemen. ROMEO & JULIETTE dat zou plaatsvinden op 30 november 2021 en 30 november 2022 om 20u in het Koninklijk Circus, wordt veplaatst naar 29 november 2023 om 20u.

Je tickets voor ROMEO & JULIETTE blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum.

Wij danken jullie voor het begrip en kijken er naar uit jullie te verwelkomen op de nieuwe datum.
 

ROMEO & JULIETTE, CIRQUE ROYAL

Romeo en Julia, het is de onoverwinnelijkheid van de liefde ten opzichte van de onverdraagzaamheid van de mensen, als zij eeuwig in de dood leefde.

Het ballet begint met een gevecht tussen de families Capuletti en Montecchi. Romeo Montecchi weet vermomd een feestje ten huize van de Capuletti binnen te komen. Hier ontmoet hij Julia op wie hij ogenblikkelijk verliefd raakt. De twee zweren elkaar op het balkon eeuwige liefde.

Broeder Laurenzio wil aan al het gevecht een einde maken, hij huwt heimelijk het jonge paar. Maar het vechten gaat door: Julia's neef Tybalt vermoord Romeo's vriend Mercutio. In een opwelling vermoordt Romeo op zijn beurt Tybalt, waarop hij wordt verbannen.

Julia keert terug naar Broeder Laurenzio en ze bedenken samen een plan. Julia moet een slaapdrankje nemen zodat ze dood lijkt. Haar familie zal haar dan begraven. Broeder Laurenzio zal Romeo het ware verhaal vertellen, zodat hij haar kan redden uit de tombe, waarna ze nog lang en gelukkig zullen leven.

Diezelfde avond nog drinkt Julia haar drankje. Als de familie haar de volgende ochtend dood aantreft, plannen ze haar begrafenis. Het nieuws van de dood van Julia bereikt Romeo, die diep bedroefd naar huis terugkeert. De boodschap van Broeder Laurenzio heeft hem nooit bereikt. Zijn leven zonder Julia heeft geen zin meer, zo denkt hij, en ook hij neemt vergif in. Zijn vergif is echter dodelijk. Als Julia wakker wordt, ziet ze de dode Romeo naast haar en steekt ze zichzelf neer.

29.11.2023 • 20:00


DELEN
  • Welkom op de officiële website van het Koninklijk Circus

  • Bestel enkel tickets via de onderstaande officiële verkoopkanalen vermeld op deze website.

  • Vind het Koninklijk Circus
    op de sociale netwerken!

  • Blijf op de hoogte door u in te schrijven op onze nieuwsbrief!